Baza wiedzy

Sole Spożywcze QEMETICA. Wyznaczają standardy

Sole Spożywcze QEMETICA. Wyznaczają standardy

Sól Spożywcza jest absolutnie niezbędnym elementem produkcji żywności. Choć proces technologiczny uległ zmianom na przestrzeni lat, to niezmienną przewagą konkurencyjną pozostaje jakość. W QEMETICA rozumiemy to doskonale, dlatego od lat z sukcesami dążymy do tego, by wyznaczać standardy dla całej branży. Poznajcie portfolio Soli Spożywczej QEMETICA.

Sól Kujawska. Niepodrabialna jakość

Jeśli możemy mówić o wzorcu w swojej kategorii rynkowej, to jest nim z pewnością Sól Kujawska. Tworzy markę samą w sobie, należąc do najbardziej rozpoznawalnych produktów wśród przypraw kuchennych. I nic w tym dziwnego, zważywszy na jej walory.

Sól Kujawska jest niezastąpionym dodatkiem do większości potraw przyrządzanych w domowych i restauracyjnych kuchniach. Wzbogaca smak zup, sałatek oraz dań przyrządzanych z ryżu czy makaronu. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do ziemniaków i frytek, przyprawa do mięs, a także przetworów.

Swoją niepodrabialną jakość, Sól Kujawska zawdzięcza regionowi pochodzenia. Jak wskazuje sama nazwa tego produktu, pochodzi z Ziemi Kujawskiej, będącej jednym z najczystszych ekologicznie regionów naszego kraju. Struktura Soli Kujawskiej jest niemal wzorcowa – drobnokrystaliczna i pozbawiona zanieczyszczeń.

Sól Kujawska występuje w standardowych opakowaniach o gramaturze 1 kg .

Sól Spożywcza. Uniwersalna w zastosowaniu

Istnieje kilka wyznaczników jakości dla produkcji żywności, a jednym z nich jest nasza Sól Spożywcza. Produkujemy ją z roztworu soli pochodzącego z mokrej eksploatacji naturalnych złóż soli kamiennej. Za sprawą tego procesu technologicznego wyróżnia się zarówno wysoką jakością, jak i uniwersalnym zastosowaniem.

Sól Spożywcza jest uznawana za najstarszy środek konserwujący, do dziś niezbędny w przemyśle spożywczym. Sprawdza się w produkcji wszelkich przypraw i przetwórstwie owocowo-warzywnym każdego rodzaju. Co równie istotne, Sól Spożywcza QEMETICA jest także stałym elementem produkcji pieczywa i wyrobów mleczarskich. Również przemysł rybny i mięsny ceni sobie nasz produkt ze względu na jego wysokie walory konserwujące.

W produkcji Soli Spożywczej QEMETICA wdrożyliśmy system HACCP, ograniczający do absolutnego minimum możliwość przedostania się do produktu zanieczyszczeń. Dzięki temu, nasza sól jest bezpieczna w stosowaniu i wyróżnia się wysoką jakością.

Sól Spożywcza QEMETICA jest dostępna w workach o wadze 25 kg i 50 kg, a także opakowaniach typu big bag, ważących po 500 kg i 1000 kg.

Sól Spożywcza Jodowana. Nieoceniona w przetwórstwie

Nie ma drugiego produktu równie istotnego dla produkcji przetworów, co sól jodowana. W dużym stopniu to na niej opiera się przemysł spożywczy. Nasza sól warzona produkowana jest z roztworu soli pochodzącego z mokrej eksploatacji naturalnych złóż soli kamiennej

Doceniania za wysokie wartości konserwujące, Sól Spożywcza Jodowana QEMETICA jest powszechnie stosowana przez przemysł rybny i mięsny. W równym stopniu sięga po nią branża przetwórstwa owocowo-warzywnego i produkcji przypraw, także korzystająca z tych wyjątkowych walorów. Sól Spożywcza Jodowana jest też używana w produkcji pieczywa i wyrobów mleczarskich różnego typu.

Podobnie, jak inne sole QEMETICA, jest produkowana z wykorzystaniem systemu eliminującego zanieczyszczenia. Dzięki jego zastosowaniu, wyznacza standardy jakości w swojej kategorii rynkowej.

Nasza Sól Spożywcza Jodowana jest sprzedawana w workach o wadze 25 kg oraz opakowaniach big bag w dwóch gramaturach – 500 kg i 1000 kg.